Mi a DISC-teszt?

🎓 Sokan sokfélék vagyunk. Ez a teszt segít neked jobban megérteni a személyiségedet, a stílusodat és megmutatja, hogy nem vagy egyedül. Te jobban megérted, hogyan működsz, mi pedig a kitöltés után tudunk neked segíteni abban, hogy megmutassuk, pontosan mire van szükséged ahhoz, hogy hiteles, követett tartalomgyártó legyél. Függetlenül attól, milyen terület érdekel, az önismeret a legfontosabb első mező, amire rá kell lépned! Kezdhetjük?

Személyiségtípusok
Reachy Rich Icelady

Hogy működik?

Meggyőződésünk, hogy mindenki beosztható 4 alap kategória valamelyikébe, amiket színekkel jelölünk. Azzal, hogy ŐSZINTÉN válaszolsz a kérdéseinkre, kiderül, melyik színből mennyi van benned, így pedig egyértelmű lesz számodra, hogy milyen erősségekkel és gyengeségekkel, akarom mondani fejlesztendő területekkel rendelkezel. Keress magadnak nyugodt néhány percet arra, hogy nekimenj a tesztnek és felmérd, mi jellemző rád olyan témákban, amik minden tartalomgyártó életében fontosak lesznek. A kitöltés után mesélünk arról, hogyan kezeli a típusod a különböző kihívásokat és mire kell vigyáznod a következő időszakban. A teszt abban is segít majd, hogy jobban megérts más, számodra furább karaktereket. Így könnyebb lesz velük később együttműködnöd. Indítsd el a tesztet és utána ismerkedj meg az eredményekkel!

🎙

Kommunikáció

Beszéd, vaker, dumcsi, információcsere, szövegelés: de sokan csak úgy ismerik, hogy kommunikáció. Igen, jól látod, ebben több van, mint az, hogyan szólalsz meg a többiek előtt. Ebben benne van minden, amit magadról adsz át másoknak.

💪

Önérvényesítés

Ki tudsz állni magadért? Képviseled azt, amit igazán akarsz? Célirányosan mész előre? Nemcsak mész, el is éred az égbolt alját? Csak magadat veszed figyelembe, vagy más is befér a képbe? Nemsokára választ kapsz ezekre a kérdésekre is, meg arra is, hogy mire kell figyelned a flexelés közben.

⛔️

Szabálykövetés

Vannak olyanok, akiknek ez az, ami szerint játszani kell, mások inkább csak korlátokat látnak benne, amit meg kell rángatni egy kicsit. „A szabály az szabály”, de nem mindegy, ki hogy értelmezi. Te hova tartozol?

🚀

Megújulás

Te vagy a társasági főnix madár, akinél az is folyton elavult, ami másoknak még csak most trending, vagy azért csak szép lassan lépkedsz előre? Vagy inkább sehogy sem? Ki tudja, igaz? Hát, mi tudjuk, és mondjuk is, hogy mi a helyzet veled akkor, amikor új dolgokról van szó.

🤯

Stresszhelyzet

Fú, talán ez az egyik legstresszesebb kategória (érted?). Mindenki máshogy reagál rá – vérmérséklettől, személyiségtől függően. Beleállsz, menekülsz, megpróbálod kivágni magad, higgadtan átgondolod, hogy mégis mi történik körülötted: rengeteg lehetőség, rengeteg taktika, rengeteg végeredmény. Durva, mi?

😢

Érzékenység

Nem, itt most nem azt mérjük fel, hogy sírtál-e a Titanicon vagy sem (spoiler: én a 3. rewatch után már nem). Itt, most, kérlek szépen arról van szó, hogy mennyire lehetsz önérzetes, bánt-e, ha leoltják a munkádat, vagy épp olyan hűvösen tartasz mindent, mint a fagyis kocsi. Ugye mennyi érzelmi dimenziója lehet valakinek?

Elhivatottság, kitartás

Ha ezek a szavak ismerősek számodra, akkor jó hírünk van, nem lesz idegen az sem, amit most mondok. Idetartozik minden, amit a feladatok, munkák, projektek, egyéb dolgok elvégzésével kapcsolatban tanúsítasz. Rápörögsz, rajta maradsz, végigtolod, abbahagyod, elmélyedsz, belelkesedsz, és más ehhez hasonló igekötős igéket fogsz itt olvasni.

🤓

Pontosság, precizitás

Mriől is, szol eza réssz? Ha észrevetted, és felhúztad magad az első mondatban található elütéseken, akkor jó úton jársz! Na jó, itt azért többről van szó. Arról kapsz visszajelzést, hogy szerintünk a személyiséged milyen hatással van a munkafolyamataid pontosságára, precizitására, tehát, hogy a patentság és a szétszórtság skáláján hol helyezkedhetsz el.

🥳

Improvizáció

Activity, megvan? Nem is baj, ha nem mert az improvizációs képesség több, mint elmutogatni 1 perc alatt, hogy „kenyérpirító”. Itt arról kapsz képet, hogy ha valamilyen hirtelen helyzettel találkozol, azt hogy tudod lereagálni. És igen, annyit elárulhatunk, hogy itt is a személyiségtípusoktól függően lesznek árnyaltabbak az eredmények.

“4 influencer
megy az utcán…”

Heló. Mielőtt belevágunk, hadd meséljek el neked egy felettébb tanulságos történetet 4 különböző személyiségű influencerről. Ha résen vagy, akkor már érted, hogy hova fog kifutni ez az egész.

Szóval ez a négy kedves tartalomkészítő útra kelt, valahol a VII. kerület környékén (ha nem budapesti vagy, ne haragudj, ez bármilyen várossal behelyettesíthető). Már éppen megvitatták volna az aktuális, új TikTok trendet, amikor egy lelkes rajongó az útjukat állta, és egyszerre ezt mondta mind a négyüknek: „HADD CSINÁLJUK EGY KÖZÖS FOTÓT, LÉCIIIII”.

A négy hősünk nagyon eltérő módon reagált:

🤓 “Az Elemző”

„Na gondolkodjunk egy kicsit. Vajon hova fogja kitenni a képet? Van-e mögöttes célja annak, hogy képet akar tőlünk kérni? Milyen kommentek fognak érkezni a képre? Ezeket mind át kell beszélnünk, csak akkor megyek bele. Ez el fog tartani egy kis ideig, remélem, ráértek.”

🤩 “A Befolyásoló”

„OMG! Toljuk azonnal, sőt, csináljunk csoportképet is! Aztán csináljunk egy duettet is, vagy menjünk el közösen valahova. Teljesen be vagyok pörögve, mire vártok még, el ne menj, mutattam már az új háttérképem?”

🤔 “A Támogató”

„Hát, nem tudom. Nem lenne jobb csak simán úgy csinálni, mintha nem vettük volna észre? Miben lesz nekünk jobb, ha csinálunk vele képet? Én például tökre nem tudom, hogy mi fog utána történni, lehet, hogy csak átver minket. Igen, szerintem az lenne a legjobb, ha átmennék az út másik oldalára.”

😎 “Az Irányító”

„Na mondom, hogy mit kéne: odamegyünk, megcsináljuk külön-külön, és kész. Ennyi! Tudjátok jól, hogy miért indultunk, nem akadályozhat minket senki, hogy odaérjek a Footshopba nyitásra (ha nem budapesti vagy, ne haragudj, ez bármilyen cipőbolttal behelyettesíthető). Én kezdem, csak lelkesen lövünk pár képet, és cső! Sőt, tudjátok mit, emelem a tétet: ÉN MÉG EGY GYORS VIDEÓT IS SZÍVESEN CSINÁLOK!”

Milyen típusok vannak?

Ha nem bírsz várni a kitöltés eredményéig, mutatjuk milyen lehetséges kategóriák vannak… Lehet első olvasásra már magadra ismersz valamelyikben, utána pedig a Teszt segítségével meg is bizonyosodhatsz róla!

Személyiségtípusok arrow_forward
Reachy Rich